Boomkwekerij De Jong van Laarhoven is sinds de oprichting van het bedrijf zich altijd zeer bewust geweest van een goede balans tussen mens, milieu en omgeving. ‘Wanneer je met de natuur samenwerkt, dan weet je dat een goede zorg voor “haar” noodzakelijk is voor een gezond bedrijf en product.’

De CO2 Prestatieladder is één van de instrumenten die wij inzetten om onze bijdrage te leveren aan een zo klein mogelijke ecologische footprint. Onderstaande PDF bestanden geven onze afnemers en aanbestedingen inzicht in onze CO2 uitstoot en hoe wij milieubelasting willen beperken.

Reductiemaatregelen

Voor 2023 wil Boomkwekerij De Jong van Laarhoven een CO2-reductie van 2% behalen ten opzichte van het referentiejaar 2022. Om dit te bewerkstelligen investeert Boomkwekerij De Jong van Laarhoven onder andere in het monitoren van het bestaande wagenpark en scholing van het personeel. Daarnaast investeert Boomkwekerij De Jong van Laarhoven tijd om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor het vervangen van de CV-ketel en voor het investeren in zuinigere en (waar mogelijk) elektrische voertuigen.

Keteninitiatief 1

Boomkwekerij De Jong van Laarhoven heeft in het kader van de CO2-Prestatieladder het initiatief genomen om hun producten op vaste leverdagen te laten ophalen en uit te leveren. Hierdoor kan op externe logistieke brandstof bespaart worden. In het onderstaande document vindt u meer informatie over ons keteninitiatief.

Keteninitiatief 2

Boomkwekerij De Jong van Laarhoven heeft in het kader van de CO2-Prestatieladder een tweede initiatief genomen om samen met het adviesbureau Power-ED en het bedrijf Fladderfarm mobiel BV te kijken naar mogelijke andere manier van onkruidbestrijding. Hierbij gaat het om natuurlijke onkruidbestrijding door het houden van kippen in een kipcaravan. Hierdoor kan bespaart worden op brandstof van de schoffelmachine en het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Nieuwsbrief

Wij houden onze afnemers en keten graag jaarlijks op de hoogte van de ontwikkeling die wij als bedrijf door middel van een nieuwsbrief. De eerste nieuwsbrief zal gepubliceerd worden bij certificering.

SKAO

De Boomkwekerij de Jong van Laarhoven is onder de volgende link op de website van SKAO te vinden: https://www.co2-prestatieladder.nl/deelnemers/Boomkwekerij_de_Jong_van_Laarhoven_BV

Onze garanties voor u:

Eerlijke bomen
100%
eerlijke bomen
Afspraak = afspraak
Afspraak =
afspraak
Wij maken uw order compleet
Wij maken uw
order compleet
Snel en flexibele levering
Snel en flexibele
levering
Duurzaam geteeld
Duurzaam
geteeld
De Jong van Laarhoven B.V.

Brede Heide 16
5281 RZ Boxtel, Nederland
Tel. +31411684476
E-mail: info@jonglaar.nl

CO2 prestatieladder
Plant Proof
ISO 9001
Erkend leerbedrijf

Copyright ©2024 De Jong van Laarhoven B.V.    |   Verkoopvoorwaarden   |   Website: Van Zon Internet